4.7 - 129 reviews

Direct contact of een offerte aanvragen? Bel 0488 44 10 58 of stuur een e-mail.

Wilt u losse rijplaten kopen? 

 In ons assortiment hebben we stalen rijplaten, aluminium oprijplaten en inklapbare rijplaten. Voor ieder wat wils! Laat u adviseren of kom onze rijplaten bekijken in Kesteren.

Alle oprijplaten 

Oprijplaten voor uw aanhanger 

Bij ons vindt u voor elke aanhanger en voor elk budget de juiste oprijplaten. 

Bij ons vindt u oprijplaten voor elk doel: of u nu rijplaten wilt kopen om een zware machine, heftruck of hoogwerker op uw machinetransporter wilt rijden of om een lichte motor, quad of scooter op een aanhangwagen (kleine bakwagen) te rijden, wij hebben diverse rijplaten leverbaar uit voorraad.

Oprijplaten voor het vervoer van machines, auto's en andere voertuigen

Voor het vervoer van zware voertuigen of machines heeft u een set rijplaten voor uw machine; deze aluminium rijplaten van 250 cm lang hebben samen een draaggewicht van 4000 kg. 

Een alternatief zijn aluminium rijplaten met een lengte van 250 cm en een draaggewicht van 1000 kg. Deze rijplaten zijn ook beschikbaar in een lengte van 300 cm. 

Deze zijn op aanvraag beschikbaar, bel voor de mogelijkheden. 

Daarnaast kunnen we verschillende rijplaten leveren inclusief cassettes voor onder de laadvloer. We kunnen deze cassettes voor u monteren. 

Opprijplaten bestellen

Juiste lengte van rijplaten

Bij het oprijden van machines, auto’s en andere voertuigen moet u rekening houden met de oprijhelling en de uitwendige oprijhoek. Hoe langer de rijplaat is, hoe lager de oprijhelling en de oprijhoek zijn. Heeft u een lage machine, dan adviseren we langere oprijplaten. 

Naast de oprijhoek is de lengte ook afhankelijk van de laadvloerhoogte van uw aanhangwagen. Hoe hoger deze is, hoe langer de oprijplaten moeten zijn. 

Goedkope inklapbare rijplaat tot 340kg of tot 680kg 

Heeft u een motor of (elektrische) fiets en zoekt u rijplaten om uw motor makkelijker op de aanhangwagen te rijden? Met deze inklapbare rijplaten rijdt u eenvoudig uw motoren of fietsen op de aanhangwagen, zoals een bakwagen, plateauwagen of gesloten aanhangwagen. Moet u vaak zand op de aanhangwagen kruien? Dan is deze oprijplaat ook ideaal. 

De rijplaten kunt u inklappen, waardoor ze weinig ruimte innemen en u ze makkelijker mee kunt nemen. Deze oprijplaten zijn leverbaar in twee varianten: 

Rijplaten inclusief cassette voor onder de laadvloer; los geleverd of gemonteerd 

Bij een aantal modellen kunt u losse rijplaten kopen die geleverd worden met een slede voor onder de laadvloer. Daardoor kunt u de oprijplaten altijd makkelijk meenemen en liggen ze niet in de weg in de aanhangwagen. Dit is mogelijk bij onder andere de Hulco Medax plateauwagen, Saris plateauwagens en kippers, de kippers van Humbaur en de Anssems kippers. 

Deze slede wordt los geleverd, maar kunnen we indien u wilt monteren. Bel, mail of kom langs in Kesteren voor de montagekosten.

Chat met ons