4.6 - 153 reviews

Direct contact of een offerte aanvragen? Bel 0488 44 10 58 of stuur een e-mail.

Wilt u een enkelasser aanhanger kopen?

Een enkelasser is een sterke aanhanger met 1 as (enkelasser). Bijna elke aanhangwagen kunt u als enkelasser verkrijgen voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Of het nou een plateauwagen, bakwagen, kipper, gesloten aanhangwagen, motortransporter of multitransporter is.

Op deze pagina ontdekt u welke enkelasser bij u past en welke enkelasser wij in ons assortiment hebben. Of klik hier door naar onze nieuwe aanhangwagens en vindt de enkelasser die u zoekt. 

Welke enkelasser past bij mij?

Een enkelas bakwagen biedt uitstekende wenbaarheid, waardoor het gemakkelijk te manoeuvreren is in krappe ruimtes en smalle wegen, ook heeft een enkelas bakwagen lagere kosten in verhouding tot aanhangers met meerdere assen in zowel aanschaf als onderhoud.

Het voordeel van een enkelas plateauwagen is dat deze brandstofefficiënter rijd vanwege zijn lichtere gewicht ten opzichte van aanhangers met meerdere assen. Ook is de plateauwagen gemakkelijker op te slaan wanneer deze niet in gebruik is, dit kan ook handiger zijn bij het laden en lossen op locaties met beperkte ruimte.

De enkelas kipper is ideaal voor het vervoeren van een kuub zand, een berg stenen of een hoop puin, het kiepmechanisme maakt het lossen van materialen eenvoudig en efficiënt. Het systeem is zeer gemakkelijk te bedienen, zelfs voor bestuurders met beperkte ervaring.

Kort samengevat heeft een enkelasser de volgende voordelen:

Wendbaarheid: Een enkelas aanhangwagen is over het algemeen wendbaarder dan een aanhangwagen met meerdere assen. Het heeft een kleinere draaicirkel waardoor je makkelijker uit de voeten kunt met het achteruit rijden en krappe bochten nemen.

Lagere kosten: Over het algemeen zijn enkelas aanhangwagen goedkoper in aanschaf en onderhoud dan aanhangwagens met meerdere assen. Ze hebben minder onderdelen en vereisen minder onderhoud, waardoor de kosten op lange termijn lager kunnen zijn.

Lichter gewicht: Een enkelas aanhangwagen heeft doorgaans een lichter gewicht dan een aanhangwagen met meerdere assen. Dit kan leiden tot brandstofbesparing, omdat er minder energie nodig is om de aanhangwagen voort te bewegen. Bovendien kan het lichtere gewicht een hoger laadvermogen mogelijk maken. 

Al onze enkelas aanhangers

Bekijk hier alle enkelas aanhangers in ons assortiment:

Wilt u aanhangwagens vergelijken? Op onze website kunt u eenvoudig filteren op het aantal assen:

  1. Enkelas
  2. Tandemas
  3. Tridemas

Ook kunt u verschillende afmetingen en merken vergelijken.

 


 

Bezoek ons in Kesteren