4.6 - 153 reviews

Direct contact of een offerte aanvragen? Bel 0488 44 10 58 of stuur een e-mail.

Nieuw bij Heudra Aanhangwagens: ontdek de kippers van Henra Major

Bent u op zoek naar een betrouwbare en praktische kipper die lang meegaat en er ook nog eens geweldig uitziet? Dan is de Henra kipper de beste keuze. Bij Henra kiest u voor kwaliteit. De kippers van Henra zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en ontworpen om lang mee te gaan, zelfs onder zware omstandigheden. Door te kiezen voor een Henra kipper kunt u jarenlang zorgeloos en veilig zware ladingen, zoals een kuub zand, vervoeren.

Op deze pagina leest u alles wat u moet weten over de Henra kipper en wat de voordelen van deze kipper zijn. Ontdek of de Henra kipper de juiste keuze voor uw bedrijf is. 

Bekijk hier de brochure van de Henra kipper. 

De voordelen van een Henra Major kipper

Waarom kiest u voor de Henra kipper? 

Het chassis 

De kippers van Henra hebben een solide chassis. Het chassis heeft robuuste lengteliggers tot de voorkant en meer dwarsliggers dan vergelijkbare kippers van andere merken. De dichte kokerprofielen zorgen voor optimale ondersteuning van de laadvloer. Het robuuste chassis zorgt samen met de sterke assen voor een stabiele rit, zelfs op ruw terrein. 

Het kiepframe heeft hoge torsiestijfheid. De combinatie van dit doordachte design en een groot aantal dwarsliggers, zorgt ervoor dat de kipper altijd zeer stabiel is, ook tijdens het kippen. Zelfs in de hoogste kiepstand blijft de kipper volledig stabiel op de grond staan. 

Uitstraling

Een kipper van Henra is niet alleen duurzaam en onderhoudsarm, maar heeft ook een modern design met een strakke uitstraling. U wordt graag gezien met de kipper, dit straalt vertrouwen uit naar uw klant. Daarom kiest u voor Henra.

Henra heeft daarvoor drie pakketten:

Deze twee pakketten van Henra geeft uw kipper een aantal extra opties. 

Henra Black Label

De Henra Black Label is een kipper met een unieke uitstraling met zwarte velgen en zwarte borden. Deze optie heeft u al voor een kleine meerprijs. De borden zijn voorzien van een zwarte oxidelaag. 

Henra Major kipper Xpert 

De Henra Xpert is een uitgebreider pakket. De Henra Xpert is een kipper met: 

Henra Major Green kipper

Net als de Xpert uitvoering, heeft de Henra Green kipper een eigen uitstraling met: 

Kortom: deze pakketten maken uw kipper mooier, veiliger en praktischer. 

Veel keuze in afmetingen en gewichten 

De Henra kipper is verkrijgbaar in verschillende maten en modellen, zodat u altijd een kipper vindt die past bij uw specifieke behoeften. De 3-zijdige kippers zijn leverbaar in de afmetingen 301x185cm tot en met zelfs 401x202cm! Of u nu een kleine kipper nodig hebt voor het transport van tuinafval of een grote kipper voor het vervoeren van zware bouwmaterialen: de Henra kipper biedt de oplossing.

Klik hier de brochure en bekijk alle afmetingen van de Henra kipper.

Aluminium borden 

Henra kiest voor kwaliteit. Ook de dubbelwandige aluminium borden van Henra zijn echt sterk. Aan de bovenkant zijn de borden mooi rond afgewerkt. Ook dit detail geeft de Henra kipper een eigen uitstraling. 

De spansluitingen zijn verzonken in de rand van de borden, waardoor ze beter beschermd zijn. 

De borden zijn voorzien van extra bordscharnieren. Die scharnieren zorgen ervoor dat de borden niet naar buiten wijken bij volle belading. 

Sterke pomp en vijf-traps cilinder voor het kiepen

Een ander groot voordeel van de Henra kipper is de kiepfunctie. Het hydraulische systeem heeft een sterke vijf-traps cilinder en een sterke accu. Daardoor hebben de Henra kippers een extra grote van kiephoek 68º. Veel vergelijkbare kippers hebben een drie-traps of vier-trapscilinder. Dat betekent dat de Henra kipper hoger kan kippen. Hierdoor is laden en lossen nog makkelijker en glijdt elke lading op de juiste plek. 

Ook is de Henra kipper heel praktisch. De kippers hebben veel bindmogelijkheden:

Andere belangrijke eigenschappen van de Henra kipper

Veelgekozen opties en accessoires

Kies voor de volgende opties om het gebruiksgemak van uw Henra kipper te vergroten:

Ontdek de unieke Henra Black edition kipper

Het strakke, moderne design zorgt voor een mooie look. Daarnaast kunt u ook nog kiezen voor een black edition uitvoering. Voor een kleine meerprijs heeft uw aanhangwagen dan zwarte aluminium borden en zwarte velgen, wat de look helemaal compleet maakt!

De Black edition kippers hebben zwart geadoniseerde bordenwanden. Dat betekent dat de borden voorzien zijn van een sterke, zwarte oxidelaag. 

De achterwaartse Henra Major kipper

De achterwaartse kipper van Henra is de beste oplossing voor het laden of lossen van los materiaal. Niets is te veel voor deze betrouwbare, robuuste alleskunner.

Deze Henra achterwaartse kipper is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, beide met een laadvloerafmeting van 301x165cm:

Elektrische of handbediende kipper 

Bij de achterwaartse kipper kunt u kiezen uit een hand- of elektrische bediening. Een elektrische kipper is makkelijker en sneller. Het voordeel van een handbediende kipper is de prijs: een handbediende kipper is goedkoper. 

Tridemas Henra kipper

De tridemas (3-as) Henra kipper is nog stabieler dan een tandemas (2-as) kipper. Door de extra as wordt de laadvloer nog beter ondersteund. De tridemasser van Henra is daardoor de beste keuze als u een kipper extra zwaar wilt beladen. 

Verder is de laadvloer van de tridemas kipper volledig van verzinkt staal. Deze stalen plaat is wel 3mm dik! 

De driezijdige kippers van Henra

De driezijdige kippers van Henra, altijd elektrisch bediend, kunnen achterwaarts, naar links en naar rechts kippen. Ideaal om lading op exact de juiste plek te kippen.

De driezijdige kipper is verkrijgbaar als tandemas (2-as) met een totaalgewicht van 2700kg en 3500kg, met een laadvloerafmeting van:

Ook heeft de Henra driezijdige kipper twee uitvoering in tridemas (3-as), met een laadvloerafmeting van:

Paraboolvering Henra kipper

Standaard zijn de aanhangwagens van Henra voorzien van torsievering. 
Optioneel bij de 3500kg, zowel tandemas als tridemas, is paraboolvering. Dit vergroot het rijcomfort en verbetert de wegligging. De trillingen van oneffenheden worden geabsorbeerd door een gasdrukveer.

Bekijk hier de prijzen van de Henra kippers

Hopelijk hebt u door deze pagina antwoord gekregen op de meest gestelde vragen over de Henra kipper. Mocht u nog andere vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Wilt u de prijzen bekijken? Op onze website staan alle uitvoeringen met de prijs erbij. Vraag een offerte aan voor een exacte prijs en ontvang een offerte met gegarandeerd de laagste prijs.

Of kom langs in Kesteren om de Henra kipper te bekijken. Wij laten u graag alle mogelijkheden zien. We vergelijken de Henra kipper graag met een aantal andere kippers in ons assortiment.

Onderhoud, reparatie of Henra kipper onderdelen nodig? 

Bent u op zoek naar onderdelen voor uw Henra Major kipper of moet uw kipper gerepareerd worden? Als Henra dealer kunnen wij de juiste onderdelen voor uw kipper bestellen en leveren. Veel voorkomende opties zijn standaard uit voorraad leverbaar. Ook voor het onderhoud van uw Henra kipper kunt u bij ons terecht.