Ontdek de kippers van Humbaur: sterke Duitse kippers voor vakmannen. Een goede keuze voor zwaar vervoer en intensief gebruik, ook voor machines.
De kippers van Humbaur horen bij de de beste kippers in de markt. Bij Humbaur kiest u voor Duitse degelijkheid en kwaliteit en zijn daardoor bijna onverwoestbaar. Perfect voor het vervoer van een kuub zand, een berg stenen of puin.
U heeft bij Humbaur de keuze uit twee typen kippers:
- De achterwaartse kiepaanhanger Humbaur HUK.
- De driezijdig kiepbare kipper Humbaur HTK.
De HUK kiepaanhangwagen is verkrijgbaar als enkelas en tandemas, de HTK als tandemas en tridemas. Bij Humbaur kunt u bij beide modellen zelf kiezen voor handbediend of elektrisch.
Standaard zijn de kippers uitgevoerd met handpomp, vanaf 3000 kg is een elektrische pomp met handpomp standaard.
Bent u op zoek naar een robuuste kipper? Dan zit u bij 100% Humbaur goed. Bekijk de kippers van Humbaur
Humbaur 3500 kg
Zoekt u een goede kipper met een totaalgewicht van 3500 kg? Ontdek dan de mogelijkheden van Humbaur. Uitvoeringen Humbaur kippers 3500 kg:
Tandemas
- 314 x 175 cm
- 363 x 185 cm
- 410 x 210 cm
Tridemas
De belangrijkste kenmerken van de kippers van Humbaur
- De laadvloer van de kipper is volledig van staal.
- Het kantelbare gedeelte bestaat uit 1 stuk staal.
- Standaard zit er een schacht onder de laadvloer voor de optionele oprijplaten.
- Sjorringen in de bakrand; elke 800 kg een paar. Deze bindmogelijkheden zitten onder de rand verwerkt, waardoor u probleemloos vaste lading (pallets of dozen) op de kipper zet, en kunt schuiven zonder dat de onderkant beschadigd.
- Een stevige, veerbelaste oplooprem.
- De aluminium borden zijn voorzien van een extra beschermende oxidelaag. Deze borden zijn extra dik en stevig.
- De zwaardere modellen zijn voorzien van extra sterke en robuuste spansluitingen.
- Standaard met handpomp, vanaf 3000 kg (totaal gewicht) standaard elektrisch met een noodhandpomp.
- De driezijdige kippers zijn standaard voorzien van geïntegreerde rijplaten onder de laadvloer (niet mogelijk bij de achterwaartse kippers).
Het verschil van de Humbaur kipper in vergelijking met de kippers van Saris en Anssems
De kippers van Humbaur kunt u vergelijken met de kippers van Anssems (KSX-serie) en de Saris kippers.
- De kwaliteit van de Humbaur Kippers is vergelijkbaar met de kippers van Saris en Anssems. Net als Saris is het chassis van verzinkt staal (het staal wordt ondergedompeld in een zinkbad en zo voorzien van een laagje zink dat het staal beschermd). Het stalen chassis van de Anssems KSX kipper is volledig gegalvaniseerd. Gegalvaniseerd staal heeft een dikkere zinklaag dan verzinkt staal.
- De kippers van Humbaur zijn zwaarder (hoger eigen gewicht) dan de kippers van Saris. Dit komt omdat het chassis dikker is en uit meer lengteliggers bestaat. Hierdoor is het chassis van Humbaur steviger. Dat betekent dat u een Humbaur kipper meer geschikt is voor zware lading. (Doordat het eigen gewicht van Humbaur hoger is, is het laadgewicht van Humbaur op papier wel iets lager dan Saris.)
- Een uniek kenmerk van Humbaur is het optionele zwenkbare achterbord. Deze achterklep kan heen en weer, waardoor het achterbord omhoog gaat tijdens kippen. U hoeft het achterbord dus niet te openen voor de kiepfunctie.
- Een andere unieke optie van Humbaur zijn de stalen borden in plaats van aluminium borden.
- Humbaur heeft gekozen voor paraboolvering (ook wel bladveren genoemd). Deze veren zitten onder de as. De kippers van Saris en Anssems hebben torsieveren, dat betekent dat de vering in de assen verwerkt zijn. Bij paraboolveren kan er sneller vuil bijkomen; zo kan de vering sneller slijten en meer onderhoud nodig hebben.
- De laadvloer van de kippers van Humbaur is volledig van staal, net zoals de kippers van Anssems. De laadvloer kan daardoor nooit rotten, is erg stevig en geschikt voor zwaar vervoer. Dit is een groot verschil met de laadvloer van de kippers van Saris: die laadvloer is aan de bovenkant wel van staal, maar aan de onderkant van hout.
- Net als de Saris kipper is de Humbaur kipper ook uitgevoerd als tridemasser. Anssems heeft geen tridemasser.
- De kippers van Humbaur kunt u net als Saris krijgen in verschillende breedtes en lengtes. Bij Anssems heeft u alleen de keuze uit 305 x 178 cm.
Let op: bij de elektrische kippers van Humbaur zit standaard geen acculader.
Wilt u meer weten of de kwaliteit van een Humbaur kiepaanhangwagen zelf ervaren? We hebben bijna altijd een Humbaur op voorraad staan. Kom vrijblijvend langs in Kesteren, met en zonder afspraak.
Kom vrijblijvend langs
De Humbaur kippers zijn verkrijgbaar als enkelas en tandemas, de HTK als tandemas en tridemas
Enkelas achterwaartse kipper: 230 x 140 cm
- Totaalgewicht 1300 kg
- Totaalgewicht 1500 kg
Tandemas achterwaartse kipper: 238 x 150 cm
- Totaalgewicht 1500 kg
- Totaalgewicht 1800 kg
- Totaalgewicht 2000 kg
- Totaalgewicht 2700 kg
Tandemas achterwaartse kipper: 314 x 175 cm
- Totaalgewicht 2700 kg
- Totaalgewicht 3000 kg
Tandemas driezijdige kipper: 267 x 150 cm
- Totaalgewicht 1800 kg
- Totaalgewicht 2000 kg
- Totaalgewicht 2700 kg
Tandemas driezijdige kipper: 314 x 175 cm
- Totaalgewicht 2700 kg
- Totaalgewicht 3000 kg
- Totaalgewicht 3500 kg
Tandemas driezijdige kipper: 363 x 185 cm
- Totaalgewicht 3000 kg
- Totaalgewicht 3500 kg
Tandemas driezijdige kipper: 410 x 210
Een aanhanger van Humbaur kopen
Humbaur is een Duits merk aanhangers en dat betekent Duitse degelijkheid. Dat merken we in de praktijk: hun aanhangwagens gaan enorm lang mee, zonder dat u er veel onderhoud aan heeft. Zeker op lange termijn is een Humbaur dus goedkoper en dus een goede investering. We krijgen een aanhangwagen van Humbaur bijna nooit terug voor garantie. Zo weet u dus zeker dat u een aanhangwagen koopt die u (elke dag) jarenlang onbezorgd kunt gebruiken.
Humbaur is enorm groot. Ze maken meer dan 50.000 aanhangwagens per jaar en leveren aan bijna alle landen in Europa. Het produceren op grote schaal levert veel prijsvoordeel op, waardoor u in verhouding minder betaald voor hoge kwaliteit.
Humbaur en paraboolvering
Humbaur heeft gekozen voor paraboolvering (ook wel bladveren genoemd). Deze veren zitten onder de as. Andere merken zoals Saris en Anssems hebben torsieveren, dat betekent dat de vering in de assen verwerkt zijn.
Het voordeel van deze paraboolveren is dat ze zich aanpassen aan het gewicht van de aanhangwagen. Dat betekent dat ze veel comfort bieden als een aanhangwagen zwaar beladen is. Dat biedt veel rijcomfort. Paraboolveren zijn open. Er kan dus wel sneller vuil bijkomen. Hierdoor kan de vering sneller slijten en meer onderhoud nodig hebben.
Kom langs in Kesteren