4.7 - 129 reviews

Direct contact of een offerte aanvragen? Bel 0488 44 10 58 of stuur een e-mail.

Het juiste anti-diefstalslot voor uw aanhanger kopen

U wilt niet dat uw aanhangwagen gestolen wordt. Met een anti-diefstalslot of wielklem zorgt u dat uw aanhangwagen niet zomaar gestolen kan worden en zet u uw aanhangwagen met een veilig gevoel weg.  

Er zijn verschillende wielklemmen en anti-diefstal sloten. Wat zijn de verschillen en welke kiest u? 

Dat is onder andere afhankelijk van uw voorkeur. Voor de een voelt een wielklem veiliger en voor de ander een slot. Maar er zijn meer verschillen, dat ontdekt u op deze pagina.

Of bekijk onze sloten

Aanhanger slot

Kiest u voor een anti-diefstalslot dat SCM-goedgekeurd is of niet? 

Het is allereerst belangrijk dat u weet dat er twee verschillende soorten wielklemmen en anti-diefstalsloten zijn: 

SCM betekent dat de wielklem of het slot aan strenge eisen voldoet. Er zijn maar een aantal leveranciers die goedgekeurde wielklemmen en sloten op de markt mogen brengen. 

Wilt u uw aanhangwagen verzekeren tegen diefstal? Dan hebt u een wielklem of slot nodig die SCM-goedgekeurd is. Soms heeft u allebei nodig, check daarvoor goed uw polis. 

Een wielklem: de voordelen en nadelen 

Zoals de naam het al zegt, plaatst u een klem op het wiel van uw aanhangwagen. 

Uw aanhangwagen kan dan niet worden verplaatst. Dat is het grote voordeel van een wielklem: u voorkomt dat een ander niet kan rijden met uw aanhangwagen.

Een SCM-goedgekeurde wielklem is veel steviger dan een universeel en wordt daarom goedgekeurd door verzekeringen. Ook kunt u een SCM-wielklem veel sneller plaatsen. 

Een nadeel van een wielklem is dat u die elke keer om het wiel moet doen (en eraf moet halen) als u uw aanhangwagen parkeert. Ook moet u de klem altijd in de auto hebben liggen. En een wielklem is zwaarder en onhandiger te plaatsen dan een slot. 

De kenmerken van verschillende anti-diefstalsloten 

Een anti-diefstalslot is een slot dat u op de dissel plaatst. Met een slot kunt u een aanhangwagen niet zomaar aan- of afkoppelen. 

In ons assortiment vindt u de volgende sloten:

Een kapslot 

Een kapslot is het goedkoopste slot en is geschikt voor elke aanhangwagen. Het nadeel is dat u dit slot altijd erop en eraf moet halen als u uw aanhangwagen aankoppelt of afkoppelt. Ook is dit slot is niet SCM-gekeurd.

Een gaffelslot/disselslot

Een gaffelslot (of disselslot) is gebruiksvriendelijker dan een kapslot en wordt gemonteerd op de neus van de dissel. Het slot zit altijd vast aan uw aanhangwagen, ook tijdens het aan- en afkoppelen. U hoeft alleen maar een sleutel mee te nemen. 

Een gewoon gaffelslot heeft nog geen SCM-keurmerk. 

Een SCM-goedgekeurd gaffelslot

Een SCM-gekeurd gaffelslot is het veiligste en beste slot dat er is. Een SCM-gaffelslot heeft een extra moer met een borgpin. Daardoor kan het slot bijna niet gedemonteerd worden.  

Heeft u vragen of wilt advies over anti-diefstalsloten?

Wilt u meer informatie of advies ontvangen over een slot of wielklem voor uw aanhangwagen? Bel, mail of kom langs in Kesteren; in onze showroom kunnen we u de verschillen tussen de verschillende sloten en wielklemmen laten zien. 

Wij geven u graag het juiste advies en helpen u graag met de montage. 

Bezoek ons in Kesteren

Chat met ons