Is het verplicht om uw aanhangwagen elk jaar te laten controleren? Ja of nee?

Geplaatst door: Heudra Aanhangwagens - Datum: 1 september 2020

Regelmatig krijgen we de vraag: is het verplicht om mijn aanhangwagen elk jaar (APK) te laten keuren? 

Het antwoord is nee, in Nederland is dat op dit moment nog niet verplicht. Maar bij intensief gebruik is het aan te raden om uw aanhangwagen juist wel elk jaar te laten controleren. Zo verlengt u de levensduur van de aanhangwagen, voorkomt u vervelende en ongewenste stilstand en rijdt u altijd veilig rond met uw aanhangwagen. 

Heeft u bijvoorbeeld antwoord op de volgende vragen:

Dat en veel meer controleren wij hier in onze werkplaats. Deze keuring noemen we de unieke Heudra P.A.K. (Periodieke Aanhangwagen Keuring). We controleren uw aanhangwagen op meer dan 50 punten. Daarnaast krijgt u advies om uw aanhangwagen te onderhouden. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Kortom: na de Heudra P.A.K. weet u zeker dat uw aanhangwagen helemaal in orde is en kunt u weer veilig en probleemloos de weg op. 

Hoeveel kost de Heudra P.A.K.

Dat is voor iedereen anders. De Heudra P.A.K. kost slechts €49,50 (exclusief btw). Voor dit bedrag voeren we de checklist uit, krijgt u ons advies en wordt er regulier smeerwerk uitgevoerd.

Moeten er onderdelen vervangen of gerepareerd worden? Dan bellen we u eerst om te overleggen over de kosten. Hierdoor komt u niet voor verrassingen te staan. We gaan pas aan de slag voor u als alles duidelijk is voor u!

Vervangend vervoer

Wanneer u uw aanhangwagen voor het onderhoud brengt, kunt u indien nodig een aanhangwagen lenen en direct verder rijden met vervangend vervoer.

Onze haal- en brengservice is erop gericht dat u uw werk kunt blijven doen. Zo kunnen wij vervangend vervoer bij u thuis afleveren en wanneer we uw aanhangwagen ophalen. 

Wilt u uw aanhangwagen Heudra P.A.K. laten controleren? Wij zien u graag op onze nieuwe locatie!

Is het verplicht om uw aanhangwagen elk jaar te laten controleren? Ja of nee?

Naar overzicht Nieuwer bericht Ouder bericht

Bekijk ook onze actiemodellen. Profiteer van scherpe prijzen. Anssems BSX actiemodel

Bekijk onze actiemodellen