Steunwiel Neuswiel voor uw aanhangwagen kopen

Nieuw neuswiel kopen; ontdek de verschillen en welke u nodig heeft

Wilt u een nieuw neuswiel voor uw aanhangwagen kopen? Welke aanhangwagen u ook heeft: bij ons vindt u het juiste en sterke neuswiel, al vanaf €34,50 (exclusief btw). 

Het neuswiel kunnen we indien u wilt voor u monteren. Komt u het neuswiel ophalen en heeft u de aanhangwagen mee? Dan kunnen we het neuswiel gelijk erop zetten. 

Wilt u meer weten over neuswielen of weten welk neuswiel u precies nodig heeft? Mail, bel of kom langs in Kesteren voor persoonlijk advies. 

We hebben 3 verschillende universele neuswielen; allemaal 200 mm dik:

Bekijk onze neuswielen

Het juiste neuswiel: verschil tussen neuswielen

Het is belangrijk dat het neuswiel sterk genoeg is voor uw aanhangwagen. Dat is afhankelijk van het eigen gewicht en het laadvermogen van uw aanhangwagen. Hoe zwaarder de aanhangwagen, hoe zwaarder het neuswiel moeten zijn. 

Een lichtgewicht neuswiel kan niet veel gewicht dragen, maar dat is bij een kleine aanhangwagens ook niet nodig (denk bijvoorbeeld aan de bakwagens Anssems GT of Humbaur Steely). Die hebben daarom een eenvoudiger neuswiel dan bijvoorbeeld een zware Hulco Medax of Humbaur kipper. 

Daarnaast hebben lichte en zwaardere neuswielen een ander verschil: de neuswielen van de zwaardere modellen klappen automatisch naar beneden tijdens het draaien. Bij een lichter neuswiel moet u vaak een klem losdraaien en het neuswiel handmatig naar beneden schuiven. 

Wilt u weten welk neuswiel u nodig heeft? Kom dan langs in Kesteren of bel ons, we geven u graag het juiste advies. 

Verzwaard neuswiel met schoor

Voor een zware machinetransporter, kipper of plateauwagen kunt u kiezen voor een (extra verzwaard) neuswiel met schoor. 

Een schoor is een versteviging van het neuswiel en is een stalen koker of buis die naar het andere disselbeen gaat. Een schoor monteren we vaak op het neuswiel van een de Hulco Medax of Hulco Terrax. Die aanhangwagens worden vaak gekocht door klanten als boomkwekers, hoveniers, stratenmakers, grondwerkers, die zware machines en andere lading vervoeren. 
Neuswiel kopen

Chat met ons