4.6 - 153 reviews

Direct contact of een offerte aanvragen? Bel 0488 44 10 58 of stuur een e-mail.

Wilt u steunpoten voor uw aanhanger kopen? 

Bij ons vindt u de juiste steunpoten voor uw aanhanger. Bekijk hier de verschillen en mogelijkheden en ontdek welke steunpoten het beste bij uw aanhangwagen passen. Standaard uit voorraad leverbaar. 

Bij ons kunt u steunpoten voor elke aanhangwagen kopen 

Steunpoten zijn niet voor niets een van de meestverkochte accessoires van aanhangwagens. Steunpoten hebben veel voordelen. Uw aanhangwagen staat dankzij steunpoten veel stabieler en zal niet naar achteren kantelen. Zowel aangekoppeld aan de auto of bus als onaangekoppeld. Steunpoten kunnen verschillende functies hebben, bijvoorbeeld: 

Welke steunpoten u nodig heeft, hangt natuurlijk af van het (totaal)gewicht van uw aanhanger.

Alle steunpoten in ons assortiment zijn eenvoudig verstelbaar, waardoor u geen hinder heeft van de steunpoten tijdens het rijden. 

Juiste steunpoten voor uw aanhanger kopen: verschillen tussen merken en modellen

Er zitten grote verschillen tussen de lichtste en zwaarste aanhangwagen. De steunpoten die op bakwagen en bagagewagens gezet worden, zijn daarom ook lichter dan bijvoorbeeld de steunpoten voor een zware Anssems KSX kipper of een tridemas (3-as) Henra plateauwagen. 

Kantelbare steunpoten voor zware aanhangers

De Hulco Medax heeft steunpoten die neerklapbaar zijn en iets boven de grond zweven. Pas als de aanhangwagen gaat kantelen, komen de steunpoten op de grond. 

Henra, Saris en Humbaur hebben ook steunpoten die neerklapbaar en verstelbaar zijn, waardoor u uw aanhangwagen van deze merken ook goed kunt stabiliseren. 

Deze kantelbare steunpoten zijn extra sterk en daarom bijvoorbeeld zeer geschikt om een machine op de aanhangwagen te rijden. 

Neem contact met ons op voor de diverse mogelijkheden en passend advies.

Montage steunpoten

Steunpoten worden los geleverd, maar onze vakkundige monteurs zorgen eventueel ook graag voor de montage. De gangbare steunpoten op onze website zijn standaard uit voorraad leverbaar. 

We kunnen de steunpoten dan meteen voor u monteren. 

Universele steunpoten voor bakwagens en bagagewagens

Onze universele steunpoten van 48mm zijn geschikt voor kleine aanhangwagens, zoals bakwagens en bagagewagens, maar ook lichte plateauwagens. Dankzij onze vulkokers en montageklemmen, kunnen ze gemonteerd worden op vrijwel elke aanhangwagen. 

Draaibare steunpoot voor de aanhangers van Anssems en Hulco

De draaibare steunpoot van Anssems en Hulco is een enorm sterke steunpoot. Dankzij deze steunpoot kunt u de zwaarste machines of voertuigen op de aanhangwagen rijden. 

De steunpoot is eenvoudig in gebruik. U trekt de steunpoot naar u toe om de steunpoot te kunnen draaien. U draait het steunwiel van uw aanhangwagen iets omhoog, totdat de steunpoten stabiel op de grond staan. Als u de steunpoten niet meer nodig heeft, draait u het steunwiel omlaag en draait u de steunpoot weer. 

Deze steunpoot is geschikt voor de volgende aanhangwagens: 

Deze steunpoot wordt als set van twee geleverd met de juiste bevestigingsmaterialen. 

Juiste steunpoten kopen: verschillen tussen merken en modellen

Er zitten grote verschillen tussen de lichtste en zwaarste aanhangwagen. De steunpoten die op bakwagen en bagagewagens gezet worden, zijn daarom ook lichter dan bijvoorbeeld de steunpoten voor een zware Anssems KSX of een Humbaur koelwagen. 

De Hulco Medax heeft steunpoten die neerklapbaar zijn en iets boven de grond zweven. Pas als de aanhangwagen gaat kantelen, komen de steunpoten op de grond. 

Saris en Humbaur hebben steunpoten die neerklapbaar en verstelbaar zijn, waardoor u uw aanhangwagen van deze merken ook goed kunt stabiliseren. 

Neem contact met ons op voor de diverse mogelijkheden en passend advies.