4.7 - 129 reviews

Direct contact of een offerte aanvragen? Bel 0488 44 10 58 of stuur een e-mail.

Wilt u een tandemasser kopen kopen? 

Ontdek dan onze meestverkochte tandemassers. De bakwagens van Anssems en de machinetransporters/plateauwagens van Anssems, Hulco en Saris. Jarenlang dealer = gegarandeerd laagste prijs.

Bakwagens Anssems Tandemas plateauwagens 

 

 

Onze meestverkochte tandemas aanhangwagens: 

Ontdek dan de mogelijkheden. In ons assortiment vindt u tandemassers voor zowel particulieren als bedrijven: 

Bekijk onze tandemassers

Wat zijn de voordelen en nadelen van een tandemasser? 

Een tandemasser, ook wel dubbelasser genoemd, is een aanhangwagen met 2 assen, wat betekent dat de aanhangwagen vier wielen heeft. Grotere en zwaardere aanhangwagens hebben bijna altijd 2 assen. Het gewicht van de aanhangwagen en de lading wordt bij een tandemasser verdeeld over 2 assen. Daardoor kunt u een aanhangwagen zwaarder beladen, omdat ze sterker zijn. 

Omdat een tandemasser zwaarder is, ligt een tandemasser stabieler op de weg, niet alleen onbeladen maar ook zwaar beladen. 

Omdat een tandemasser stabieler is, rijdt u makkelijker achteruit met een tandemasser. Inparkeren en achteruit rijden is daardoor eenvoudiger dan bij een enkelasser. Dat komt omdat een enkelasser sneller naar links of rechts uitwijkt.

Door de twee assen en het hogere gewicht is het risico dat een tandemasser achterover kiept veel kleiner dan een enkelasser. Een tandemasser is daardoor geschikter om even in de aanhangwagen te stappen en erin te lopen. 

Het nadeel van een 2-asser is dat ze minder flexibel zijn, daardoor kan het sturen in een bocht moeilijker zijn. Ook betekent dat dat tandemassers lastiger te manoeuvreren met de hand. Het kost dus meer moeite om de tandemasser op de juiste plek te zetten. Wilt u uw tandemasser met de hand op de juiste plaats zetten, dan kunt u het beste het neuswiel zo ver mogelijk uitdraaien. De voorste wielen van de aanhangwagen komen dan van de grond, waardoor u makkelijker de bocht kunt maken en de aanhangwagen naar de juiste plek kunt rijden. 

Ongeremde tandemas aanhangers

Een aanhangwagen met twee assen is niet altijd geremd. Een oplooprem is niet verplicht voor aanhangwagens met een totaalgewicht tot en met 750 kg. Ook hebben deze ongeremde 2-assers geen eigen kenteken. 

In ons assortiment vindt u verschillende ongeremde tandemassers: 

Een ongeremde tandemasser heeft dus een totaal vermogen van maximaal 750 kg. Daardoor heeft u een laadvermogen van ongeveer 400 kg tot 500 kg. Wilt u uw aanhangwagen zwaarder beladen? Dan komt u automatisch uit op een geremde tandemasser.

U mag altijd met een B-rijbewijs een tandemasser rijden als het totaalgewicht van de aanhangwagen en de auto of bus samen niet hoger is dan 3500 kg. Het kan dus ook zijn dat u met een geremde tandemasser mag rijden die zwaarder is dan 750 kg.  

Tandemassers voor particulieren

Zoekt u een bakwagen voor al zowel kleine als grote klussen? Dan verkopen we vaak een tandemas bakwagen of een plateauwagen. Veel verkochte tandemas bakwagens aan particulieren zijn: 

Let op: een vergelijkbaar model is de sterke enkelas Anssems BSX. Deze heeft een chassis dat net zo sterk is als de tandemas Anssems GT en Saris McAlu, en is in dezelfde prijscategorie beschikbaar alleen dan met 1 as. 

Tridemassers voor zeer zware lading en machines 

Een tridemas is een aanhangwagen met 3 assen. Het totaalgewicht van de aanhangwagen wordt daarom verdeeld over 3 assen en 6 banden. 

In ons assortiment hebben we de volgende tridemassers die we vaak verkopen: 

Zwaar beladen is een tridemasser nog stabieler dan een tandemasser. Dat maakt een tridemasser enorm geschikt voor professionals. Hoveniers, bouwbedrijven, loonbedrijven en stratenmakers kiezen daarom vaak voor deze aanhangwagen. Mocht u uw aanhangwagen dagelijks heel zwaar beladen? Dan is dat geen probleem voor uw tridemasser. 

Houdt er wel rekening mee dat een tridemasser vaak wel meer onderhoud nodig heeft dan een tandemasser. Banden slijten vaak sneller, omdat een tridemasser minder makkelijk bochten maakt. Ook heeft een tridemas een hoger eigen gewicht. Op papier heeft u daarom iets minder laadvermogen. 

Tandemassers en tridemassers op voorraad 

Op ons terrein in Kesteren hebben we altijd veel tandemassers staan. Ook staan er altijd wel een aantal tridemasser plateauwagens of machinetransporters.

Wilt u een enkelas, tandemas of tridemas aanhangwagen met elkaar vergelijken? Dat kan! Welkom in Kesteren. 

Bezoek ons in Kesteren

Chat met ons