4.6 - 146 reviews

Direct contact of een offerte aanvragen? Bel 0488 44 10 58 of stuur een e-mail.

Wilt u een tandemasser (2-asser) aanhanger kopen? 

Een tandemasser is een sterke aanhangwagen met twee assen (2-asser). Bijna elke aanhangwagen kunt u met twee assen krijgen: plateauwagens, bakwagens, kippers, gesloten aanhangwagens, autotransporters en multitransporters. Voor zowel particulier als zwaar zakelijk gebruik. 

Op deze pagina ontdekt u welke tandemasser bij u past en welke tandemassers wij in ons assortiment hebben. Of klik hier door naar onze nieuwe aanhangwagens en vindt de tandemasser die u zoekt. 

Welk rijbewijs heb ik nodig voor een tandemas aanhangwagen?

Vaak krijgen wij van klanten de vraag of zij een speciaal rijbewijs voor de aanhangwagen nodig hebben. Heel vaak is dat niet nodig en is uw B-rijbewijs voldoende. Een speciaal BE-rijbewijs voor aanhangwagens is dan niet nodig. Maar hoe zit dat precies? 

U mag met uw B-rijbewijs met een tandemasser rijden als: 

Wat is dan de technisch maximale massa? Dat is het ledig gewicht + het laadvermogen van uw auto of aanhangwagen.

Deze technisch maximale massa staat op de achterkant van het groene kentekenpasje van uw auto én het groene kentekenpasje van uw aanhangwagen.

Heeft u een BE-rijbewijs? Dan mag het totaalgewicht van uw tandemas aanhangwagen maximaal 3500kg zijn. 

Welke 2-asser past bij mij? 

Een tandemas bakwagen wordt vooral door consumenten gekocht, omdat een tandemas bakwagen de goedkoopste optie is. Bij een bakwagen liggen de wielen naast de laadvloer. Daardoor is de laadvloerhoogte ongeveer 50cm. 

Het voordeel van een tandemas plateauwagen is dat de wielen onder de laadvloer liggen. De laadvloerhoogte van een plateauwagen is daarom ongeveer 65cm. Ook kunnen de zijborden van een plateauwagen open. Laden en lossen is bij een plateauwagen daardoor eenvoudig. Daarom kiezen veel bedrijven voor een tandemas plateauwagen. 

Vervoert u vaak zware, losse lading? Dan maakt een kipper uw werk heel eenvoudig. Een tandemas kipper is stabieler dan een enkelas kipper. Een tandemas kipper heeft vaak ook een hoger laadgewicht dan een enkelas kipper. 

Dit geldt ook voor een tandemas multitransporter, een tandemas autotransporter of een tandemas gesloten aanhangwagen: die zijn ook stabieler dan een enkelasser, zijn verkrijgbaar in grotere afmetingen en hebben meestal een hoger eigen gewicht en zijn daarom ook bijna altijd geremd. 

Kort samengevat heeft een tandemasser de volgende voordelen 

Ontdek hier onze mogelijkheden. We hebben een grote voorraad tandemassers in Kesteren. U kunt bij ons altijd meteen met een tandemasser naar huis. Gegarandeerd voor de laagste prijs. 

Voor ieder gebruik is er een tandemasser beschikbaar, particulieren en professionals, geremd en ongeremd, in verschillende afmetingen, met een totaalgewicht van 750kg tot en met 3500kg. Daarom heeft u voor een tandemasser heeft niet altijd een BE-rijbewijs nodig, dat hangt af van het totaalgewicht van uw auto en de aanhangwagen. 

Al onze tandemas aanhangwagens

Bekijk hier alle tandemassers in ons assortiment: 

Wilt u aanhangwagens vergelijken? Op onze website kunt u eenvoudig filteren op het aantal assen:

  1. Enkelas
  2. Tandemas
  3. Tridemas

Ook kunt u verschillende afmetingen en merken vergelijken.

Ontdek onze meestverkochte tandemassers

Zoekt u een sterke tandemasser voor dagelijks en intensief gebruik? Ontdek dan de volgende tandemassers die we vaak aan zakelijke klanten verkopen: 

Deze tandemassers in ons assortiment zijn van topkwaliteit en enorm sterk. Geschikt voor de zwaarste lading en intensief gebruik. 

Wat zijn de voordelen en nadelen van een tandemasser? 

Een tandemasser, ook wel dubbelasser genoemd, is een aanhangwagen met 2 assen, wat betekent dat de aanhangwagen vier wielen heeft. Grotere en zwaardere aanhangwagens hebben bijna altijd 2 assen. Het gewicht van de aanhangwagen en de lading wordt bij een tandemasser verdeeld over 2 assen. Daardoor kunt u een aanhangwagen zwaarder beladen, omdat ze sterker zijn. 

Omdat een tandemasser zwaarder is, ligt een tandemasser stabieler op de weg, niet alleen onbeladen maar ook zwaar beladen. 

Omdat een tandemasser stabieler is, rijdt u makkelijker achteruit met een tandemasser. Inparkeren en achteruit rijden is daardoor eenvoudiger dan bij een enkelasser. Dat komt omdat een enkelasser sneller naar links of rechts uitwijkt.

Door de twee assen en het hogere gewicht is het risico dat een tandemasser achterover kiept veel kleiner dan een enkelasser. Een tandemasser is daardoor geschikter om even in de aanhangwagen te stappen en erin te lopen. 

Het nadeel van een 2-asser is dat ze minder flexibel zijn, daardoor kan het sturen in een bocht moeilijker zijn. Ook betekent dat dat tandemassers lastiger te manoeuvreren met de hand. Het kost dus meer moeite om de tandemasser op de juiste plek te zetten. Wilt u uw tandemasser met de hand op de juiste plaats zetten, dan kunt u het beste het neuswiel zo ver mogelijk uitdraaien. De voorste wielen van de aanhangwagen komen dan van de grond, waardoor u makkelijker de bocht kunt maken en de aanhangwagen naar de juiste plek kunt rijden. 

Ongeremde tandemas aanhangers

Een aanhangwagen met twee assen is niet altijd geremd. Een oplooprem is niet verplicht voor aanhangwagens met een totaalgewicht tot en met 750kg. Ook hebben deze ongeremde 2-assers geen eigen kenteken. 

In ons assortiment vindt u verschillende ongeremde tandemassers: 

Een ongeremde tandemasser heeft dus een totaal vermogen van maximaal 750kg. Daardoor heeft u een laadvermogen van ongeveer 400kg tot 500kg. Wilt u uw aanhangwagen zwaarder beladen? Dan komt u automatisch uit op een geremde tandemasser.

Tandemassers voor particulieren

Bent u particulier en zoekt u een bakwagen voor al zowel kleine als grote klussen? Dan verkopen we vaak een tandemas bakwagen of een plateauwagen. Veel verkochte tandemas bakwagens aan particulieren zijn: 

Let op: een vergelijkbaar model is de sterke enkelas Anssems BSX. Deze heeft een chassis dat net zo sterk is als de tandemas Anssems GT en Saris McAlu, en is in dezelfde prijscategorie beschikbaar alleen dan met 1 as. 

Tridemassers voor zeer zware lading en machines 

Een tridemas is een aanhangwagen met 3 assen. Het totaalgewicht van de aanhangwagen wordt daarom verdeeld over 3 assen (en 6 banden). 

In ons assortiment hebben we de volgende tridemassers die we vaak verkopen: 

Zwaar beladen is een tridemasser nog stabieler dan een tandemasser. Dat maakt een tridemasser enorm geschikt voor professionals. Hoveniers, bouwbedrijven, loonbedrijven en stratenmakers kiezen daarom vaak voor deze aanhangwagen. Mocht u uw aanhangwagen dagelijks heel zwaar beladen? Dan is dat geen probleem voor uw tridemasser. 

Houdt er wel rekening mee dat een tridemasser vaak wel meer onderhoud nodig heeft dan een tandemasser. Banden slijten vaak sneller, omdat een tridemasser minder makkelijk bochten maakt. Ook heeft een tridemas een hoger eigen gewicht. Op papier heeft u daarom iets minder laadvermogen. 

Tandemassers en tridemassers altijd op voorraad 

Op ons terrein in Kesteren hebben we altijd veel tandemassers staan. Ook staan er altijd een aantal tridemasser plateauwagens of machinetransporters.

Wilt u een enkelas, tandemas of tridemas aanhangwagen met elkaar vergelijken? Dat kan! Welkom in Kesteren. 

Bezoek ons in Kesteren