4.7 - 140 reviews

Direct contact of een offerte aanvragen? Bel 0488 44 10 58 of stuur een e-mail.

Wilt u uw lading afdekken? 

U kunt de lading van uw aanhangwagen afdekken met een grofmazig gaasnet, fijnmazig gaasdoek of vlakzeil. Ontdek de mogelijkheden: 

Grofmazig gaasnet Fijnmazig gaasdoek

Vlakzeil

 

Wilt u uw lading afdekken? Ontdek dan de verschillende mogelijkheden. 

Een aanhangwagennet is in Nederland verplicht als u losse lading zoals zand, grind of tuinafval vervoert. Dat is bedoeld om te voorkomen dat er lading uit de aanhangwagen valt. Dat kan namelijk gevaarlijke en onveilige situaties op de weg opleveren, voor uzelf en andere weggebruikers. 

Gaasnetten en gaaskleden hebben we altijd op voorraad. Kom langs in Kesteren en neem het aanhangwagennet gelijk mee, of laat het opsturen naar uw adres.

Bekijk onze aanhangwagennetten

Wat zijn de verschillen tussen een gaasnet en gaaskleed? 

Wanneer een gaasnet?

Een gaasnet is een net met grove mazen. We adviseren een gaasnet bij grove losse lading of als u regelmatig een hogere bult lading vervoert die boven de borden uitkomt. Denk aan tuinafval met grote takken, planken of ijzeren buizen met scherpe randen, maar ook groter puin. 

Wanneer een gaaskleed?


Een gaaskleed adviseren we bij fijnere lading, bijvoorbeeld zand of grind: dat blijft namelijk nergens achter haken. Door het gaaskleed verliest u weinig lading en het blijft bij lichte regen redelijk droog (niet volledig). 


Wanneer een vlakzeil? 


De prijs van een vlakzeil ligt een stuk hoger dan een gaasnet of gaaskleed. Een vlakzeil is daarom vooral te adviseren als u lading wilt vervoeren die niet nat mag worden, bijvoorbeeld dozen, meubels of houten planken. Als u al een aanhangwagen heeft, is een vlakzeil een veel goedkopere optie dan een huif of (nieuwe) gesloten aanhangwagen. 

Let op: een gaasnet of gaaskleed is niet nodig bij vaste lading, bijvoorbeeld een wasmachine of kast. Volgens de wet moet ‘lading geborgd zijn’. Zo moet een wasmachine vastgemaakt worden met een spanband, zodat de lading goed geborgd is. 


De juiste maat van uw aanhangwagennet


Het is belangrijk om de juiste maat aanhangwagen te kiezen. Wilt u de lading goed en makkelijk kunnen afdekken? Neem dan de afmetingen van de binnenkant van uw laadvloer. Zorg dat het net zowel in de breedte en de lengte ongeveer 30 centimeter groter is. Hierdoor valt uw gaasnet of gaaskleed mooi om de aanhangwagen heen. 

Andere belangrijke kenmerken van gaasnetten en gaaskleden

Bij het gaaskleed en het vlakzeil zit elke 50 cm een zeiloog, waar het elastische koord doorheen gaat. Deze stalen ogen zijn dubbel omgeslagen en daarna gelast. Deze dubbele omslag zorgt voor een extra versteviging. 

Elastiek van uw aanhangwagennet kapot? 

Een goed gaasnet of gaaskleed gaat niet snel kapot. Bij intensief gebruik kan het elastische koord toe zijn aan vervanging. Dit elastische koord kunt u ook los bij ons bestellen en afhalen.
 

Chat met ons